Απονεμήθηκε τελικά Προεδρική χάρη στην νεαρή δικηγόρο που καταδικάστηκε σε 30 μέρες φυλάκιση απο το δικαστήριο λόγο σωρείας οδικών παραβάσεων. Συγκεκριμένα η νεαρή δικηγόρος βρέθηκε ένοχη απο το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σε διάφορες κατηγορίες για σοβαρές τροχαίες παραβάσεις όπως υπερβολική ταχύτητα, ενώ στερείτο της άδειας οδήγησης για προηγούμενες τροχαίες παραβάσεις, οδήγηση οχήματος χωρίς ασφάλεια και βεβαρυμένο ποινικό μητρώο λόγω προηγούμενων αδικημάτων παρόμοιας φύσης.
Όλ’αυτά την περασμένη βδομάδα. Ο δικηγορικός σύλλογος “θορυβήθηκε” και κάλεσε αμέσως τον Πρόεδρο να δώσει Προεδρική χάρη.
Εκείνο που πρώτα απ’όλα κάνει εντύπωση είναι το δικαιολογητικό της απόφασης του συλλόγου. Δηλώνει οτι “είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας που δικηγόρος και μάλιστα γυναίκα φυλακίζεται με απόφαση δικαστηρίου για τροχαία παραπτώματα” Δηλαδή τί είναι κατα τι γνώμη τους εκείνο που δίνει “ασυλία” στην κοπέλα; Οτι είναι δικηγόρος; Οτι είναι κοπέλα ή το οτι κατηγορήθηκε για τροχαία παραπτώματα. Ποιο απο τα τρία της δίνει περισσότερα δικαιώματα απο κάθε άλλο πολίτη;
Τη στιγμή που όλοι παραδέχονται και φωνάζουν οτι η τροχαία παραβατικότητα στην Κύπρο είναι η ψηλότερη στη ΕΕ και απο τις ψηλότερες στον κόσμο. Τη στιγμή που στην άσφαλτο έχουν σκοτωθεί τα τελευταία χρόνια περισσότεροι άνθρωποι απ’ότι στη διάρκεια της Τουρκικής εισβολής. Τη στιγμή που τα οδικά δυστυχήματα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Κύπρο μετά απο το εθνικό, αναγκάζοντας όλες τις κυβερνήσεις να επενδύουν τεράστια κονδύλια σε εκστρατείες οδικής συνείδησης σε σχολεία και κοινότητες. Η νεαρή δικηγόρος, όχι μόνο έχει δικαίωμα να παρανομεί αλλά χαίρει και της Προεδρικής χάρης εάν η δικαιοσύνη “τολμήσει” να κάνει τη δουλειά της.
Έτσι λοιπόν μαθαίνουμε σήμερα απο τις εφημερίδες οτι “Η δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερη καθώς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, με εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, Πέτρου Κληρίδη, της απένειμε χάρη, λαμβάνοντας υπόψη δύο σοβαρούς ανθρωπιστικούς λόγους που τέθηκαν ενώπιον του. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο ένας «ανθρωπιστικός λόγος» αφορά την επικείμενη τέλεση του γάμου της αδελφής της δικηγόρου, στον οποίο «πρέπει» να παραστεί, άσχετα του γεγονότος ότι παρανόμησε και καταδικάστηκε.”
Η παράλογη και άδικη ασυλία της νεαρής που ζητήθηκε απο τον Δικηγορικό σύλλογο, επιβραβεύεται και υποστηρίζεται και απο τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος όχι μόνο δείχνει να συμφωνεί με αυτή αλλά συνεχίζει την κοροιδία με αστείους “ανθρωπιστικούς λόγους” που δεν πείθουν απολύτως κανένα. Και όμως πρίν απο μερικούς μήνες, ο Δημήτρης Χριστόφιας , εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το σύνθημα “Δίκαιη λύση- δίκαιη κοινωνία” Δίκαιη κοινωνία είναι εκείνη στην οποία όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο κύριε Πρόεδρε. Ανεξαρτήτως φύλου, επαγγέλματος ή παραπτώματος. Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο πρώτος που θα έπρεπε να το διαφυλάξει και να το υπερασπιστεί και όχι ο πρώτος που θα το καταπατήσει και θα το διαψεύσει προκαλώντας την κοινή γνώμη και θίγοντας το αίσθημα δικαίου του μέσου πολίτη. Φυσικά είναι γνωστό οτι τα κούφια προεκλογικά συνθήματα ξεχνιούνται την πρώτη νύχτα στην εξέδρα των πανηγυρισμών.